Chevy C10 Truck Forums banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys,
First post here. Just bought a 1979 C10 Cheyenne trim. It is an automatic 5.7 350 with a 1406 Edelbrock carburetor. I just put a 1 inch phenolic spacer on it. Recently I had the local shop to do a complete tune up. New plugs, wires, installed new carburetor, oil change, brakes, installed flowmasters, and flushed the coolant. It’s been running really great!

About a week ago i noticed once it wouldn’t accelerate above 2000 rpms. It was very brief and went back to normal. Ran great for a few days and then it started happening more often. It has progressed to now where it will rarely go above 2000 rpms. I hoped it was bad fuel and ran some fuel additives, but it that hasn’t helped. When it does occasionally go past 2000 it won’t go past 3000. The truck sort of shakes and will not move past those marks. Moments later it might, but then it sends it righ back to to under 2000. It happens in drive, park, and neutral.

Anyone have any idea what I’m dealing with? Thanks guys.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hey guys,
First post here. Just bought a 1979 C10 Cheyenne trim. It is an automatic 5.7 350 with a 1406 Edelbrock carburetor. I just put a 1 inch phenolic spacer on it. Recently I had the local shop to do a complete tune up. New plugs, wires, installed new carburetor, oil change, brakes, installed flowmasters, and flushed the coolant. It’s been running really great!

About a week ago i noticed once it wouldn’t accelerate above 2000 rpms. It was very brief and went back to normal. Ran great for a few days and then it started happening more often. It has progressed to now where it will rarely go above 2000 rpms. I hoped it was bad fuel and ran some fuel additives, but it that hasn’t helped. When it does occasionally go past 2000 it won’t go past 3000. The truck sort of shakes and will not move past those marks. Moments later it might, but then it sends it righ back to to under 2000. It happens in drive, park, and neutral.

Anyone have any idea what I’m dealing with? Thanks guys.
Did they change the fuel filter? Do you have fuel pressure?
 

·
Registered
1966 C 10 Fleetside
Joined
·
8 Posts
With the engine off and the brake set,Have your girlfriend sit in the truck and activate the throttle pedal from idle to floored while you look down inside the carb too see if everything is working correctly.sometimes with new carb the throttle can bind up not reaching max range.Check all your throttle action through the whole range of motion good luck
 
1 - 4 of 4 Posts
Top