Chevy C10 Truck Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

· Registered
1966 C10 Short Bed
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I installed a new dash in my sons 66 C10 everything works great except I can not get the new Autometer tachometer to operate correctly.
I have a 454 Big block with a HEI distributor.
the crazy thing is we had an old tach mounted to the column that worked fine??
I even ran a new separate wire from the sending terminal and it still bounces goes high, low nothing consistent.
Anybody have any suggestions

thank you
John
 

· Super Moderator
1964 C-10-383 stroker-12 bolt posi 1977 shortbox- nasty 454- 12 bolt posi 3:73
Joined
·
1,029 Posts
Should have a tach connection on the HEI? Are you running a box or not? Did you install the tach in your new dash? Maybe you lost a wire? And check for good ground.

 

· Registered
1966 C10 Short Bed
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #3 ·
No box, I have the wire right to the terminal on the cap. I ordered an online filter to see if it will help. Can the cap, coil itself be sending a bad signal? The old tach I took out worked.
Thank you
 

· Super Moderator
1964 C-10-383 stroker-12 bolt posi 1977 shortbox- nasty 454- 12 bolt posi 3:73
Joined
·
1,029 Posts
Did you see the link I added? I may have been editing while you were replying? Check the wiring in the link. And make sure you have correct tach for 8cyl.
 

· Registered
1966 C10 Short Bed
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I will go through it when I get home, the tach is set for 8cyl
I ran a separate wire from the cap to rule out a wire issue, the only thing I have not done is run a dedicated ground. I will give that a shot and report back.

thank you for the help
 

· Super Moderator
1964 C-10-383 stroker-12 bolt posi 1977 shortbox- nasty 454- 12 bolt posi 3:73
Joined
·
1,029 Posts
You could also temp hook up the old tach to make sure signal from hei is good.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top